Soalan Lazim (FAQ) tentang Exnova

Soalan Lazim (FAQ) tentang Exnova


Soalan umum

Apa itu Exnova?

Exnova ialah platform dagangan yang membantu anda memulakan perjalanan anda sebagai seorang peniaga. Exnova menawarkan instrumen berikut:
- CFD pada pasangan mata wang
- CFD pada saham
- CFD pada komoditi
- CFD pada Cryptocurrencies
- CFD pada ETF
- Pilihan Semua-atau-Tiada
- Pilihan Digital

Anda boleh mula berlatih pada akaun demo, dan kemudian teruskan dagangan dengan dana sebenar. Alat grafik Exnova dan penunjuk analisis teknikal yang mudah membantu anda membuat keputusan perdagangan.


Berapa banyak wang yang boleh saya buat?

Kejayaan anda bergantung pada kemahiran dan kesabaran anda, strategi perdagangan pilihan anda, dan jumlah yang anda boleh laburkan. Exnova mengesyorkan menonton video latihan Exnova terlebih dahulu, supaya anda boleh membuat transaksi yang lebih termaklum. Pedagang permulaan boleh mencuba kemahiran dan latihan mereka pada akaun amalan.


Berapa banyak wang yang boleh saya buat pada akaun amalan?

Anda tidak boleh mengambil sebarang keuntungan daripada transaksi yang anda selesaikan pada akaun amalan. Anda mendapat dana maya dan membuat transaksi maya. Ia bertujuan untuk tujuan latihan sahaja. Untuk berdagang menggunakan wang sebenar, anda perlu mendepositkan dana ke dalam akaun sebenar.

Bagaimanakah saya boleh bertukar antara akaun amalan dan akaun sebenar?

Untuk bertukar antara akaun, klik baki anda di penjuru kanan sebelah atas. Pastikan anda berada di dalam bilik dagangan. Panel yang dibuka menunjukkan semua akaun anda: akaun sebenar anda dan akaun amalan anda. Klik akaun untuk menjadikannya aktif supaya anda boleh menggunakannya untuk berdagang.


Bagaimanakah cara untuk menambah akaun amalan?

Anda sentiasa boleh menambah nilai akaun amalan anda secara percuma jika bakinya jatuh di bawah $10,000. Pertama, anda mesti memilih akaun ini. Kemudian klik butang Deposit hijau dengan dua anak panah di penjuru kanan sebelah atas. Tetingkap terbuka di mana anda boleh memilih akaun yang hendak ditambah: akaun amalan atau akaun sebenar.


Adakah Exnova mempunyai apl untuk PC, Android?

Ya, Exnova betul! Dan pada komputer, platform bertindak balas lebih pantas dalam aplikasi untuk Mac OS. Mengapa lebih cepat untuk berdagang dalam aplikasi? Tapak web lebih perlahan untuk mengemas kini pergerakan pada carta kerana penyemak imbas tidak menggunakan keupayaan WebGL yang tersedia untuk memaksimumkan sumber kad video komputer. Aplikasi ini tidak mempunyai had ini, jadi ia mengemas kini carta hampir serta-merta. Exnova juga mempunyai apl untuk Android. Anda boleh mencari dan memuat turun aplikasi pada halaman muat turun Exnova.

Jika versi apl tidak tersedia untuk peranti anda, anda masih boleh berdagang menggunakan tapak web Exnova.


Apakah turun naik?

Ringkasnya, turun naik ialah berapa banyak perubahan harga. Dengan turun naik yang rendah, perubahan adalah tidak penting pada carta dan aset mungkin tamat tempoh pada tahap yang sama di mana anda membuka kedudukan. Tetapi apabila carta menunjukkan turun naik yang tinggi, tahap aset turun naik dengan cepat.

Apakah pelaburan minimum dan maksimum bagi setiap perdagangan?

Jumlah pelaburan minimum ialah $1. Jumlah pelaburan maksimum ialah $20,000.

Akaun dan Pengesahan

Bagaimanakah saya boleh melindungi akaun saya?

Untuk melindungi akaun anda, gunakan pengesahan 2 langkah. Setiap kali anda log masuk ke platform, sistem akan memerlukan anda memasukkan kod khas yang dihantar ke mel anda. Anda boleh mengaktifkan pilihan dalam Tetapan.

Saya tidak dapat mengesahkan nombor telefon saya

1. Buka platform menggunakan Google Chrome dalam mod inkognito

2. Pastikan nombor telefon anda dinyatakan dengan tepat

3. Mulakan semula peranti mudah alih anda dan pastikan peranti anda menerima mesej lain

4. Semak sama ada anda telah menerima SMS atau panggilan dengan pengesahan kod

Jika ia tidak membantu, sila hubungi Pasukan Sokongan Exnova melalui LiveChat dan berikan kepada pakar Exnova tangkapan skrin ralat (jika ada)


Saya tidak dapat mengesahkan alamat e-mel saya

1. Buka platform menggunakan Google Chrome dalam mod inkognito

2. Kosongkan data penyemakan imbas anda — cache dan kuki. Untuk melakukan ini, sila tekan CTRL + SHIFT + DELETE, pilih tempoh SEMUA dan kemudian klik BERSIH. Selepas itu, sila mulakan semula halaman dan lihat jika terdapat sebarang perubahan. Prosedur lengkap diterangkan di sini. Anda juga boleh cuba menggunakan penyemak imbas lain atau peranti lain.

3. Minta e-mel pengesahan sekali lagi.

4. Semak folder spam anda dalam kotak e-mel anda.

Jika ia tidak membantu, sila hubungi Pasukan Sokongan Exnova melalui LiveChat dan berikan kepada pakar Exnova tangkapan skrin ralat (jika ada)


Mengapa dokumen saya ditolak?

Sila semak sama ada:
- dokumen anda berwarna
- dokumen anda dikeluarkan tidak lebih awal daripada enam bulan yang lalu
- anda memuat naik salinan halaman penuh dokumen anda
- anda menutup semua nombor kad dengan betul (foto mesti menunjukkan enam yang pertama dan yang terakhir empat digit nombor kad anda; kod CVV di bahagian belakang mesti dilindungi)
- anda memuat naik dokumen yang sesuai sebagai ID anda, seperti pasport atau lesen memandu anda

Deposit

Berapa lama masa yang diambil untuk boleto yang saya bayar dikreditkan ke akaun saya?

Boletos diproses dan dikreditkan ke akaun anda dalam masa 2 hari perniagaan.


Berapa lamakah masa yang diambil untuk deposit yang saya buat melalui pindahan wang masuk ke akaun saya?

Had masa maksimum standard untuk pindahan wang melalui bank ialah 2 hari perniagaan dan boleh mengambil masa kurang. Walau bagaimanapun, sama seperti sesetengah boletos diproses dalam masa yang lebih singkat, yang lain mungkin memerlukan sepanjang masa. Perkara yang paling penting ialah membuat pemindahan pada akaun anda sendiri dan membuat permintaan melalui tapak web/apl sebelum membuat pemindahan!


Bolehkah saya mendeposit menggunakan akaun orang lain?

Tidak. Semua dana deposit mestilah milik anda, serta pemilikan kad, CPF dan data lain seperti yang digariskan dalam Terma dan Syarat kami.


Debit dan kad kredit. Bolehkah saya deposit dengan kad kredit?

Anda boleh menggunakan mana-mana Mastercard atau Maestro (dengan CVV sahaja) debit atau kad kredit untuk mendeposit dan mengeluarkan wang, kecuali untuk Electron. Kad mesti sah dan didaftarkan atas nama anda, dan menyokong transaksi dalam talian antarabangsa.

Berapakah deposit minimum Exnova?

Pedagang boleh memulakan dagangan di Exnova dengan deposit minimum $10, memberikan mereka kelonggaran untuk menambah dana lagi ke akaun dagangan mereka daripada jumlah asas ini. Setelah akaun dibiayai, broker membenarkan peniaga terlibat dalam aktiviti perdagangan merentasi spektrum lebih 250 aset, dengan pilihan untuk meletakkan dagangan bermula pada hanya $1.

Mengeluarkan

Bagaimanakah cara saya mengeluarkan wang pada Exnova?

Kaedah yang anda gunakan untuk mengeluarkan dana anda akan bergantung pada kaedah yang anda gunakan untuk mendepositkannya.

Jika anda mendepositkan dana menggunakan e-dompet, anda hanya boleh mengeluarkan dana ke akaun e-dompet yang sama. Untuk mengeluarkan dana, buat permintaan pengeluaran pada halaman pengeluaran. Permintaan pengeluaran diproses dalam masa 3 hari perniagaan. Jika anda mengeluarkan dana ke kad bank, sistem pembayaran dan bank anda akan memerlukan masa tambahan untuk memproses transaksi ini.


Berapa lamakah masa yang diambil untuk memproses pengeluaran pada Exnova?

Pasukan pakar kami memerlukan tempoh tertentu untuk menilai dan meluluskan setiap permintaan pengeluaran secara menyeluruh, yang biasanya tidak melebihi 3 hari.

Memastikan identiti anda ialah langkah penting untuk menghalang akses tanpa kebenaran kepada dana anda dan mengesahkan kesahihan permintaan anda.

Ini adalah perlu untuk keselamatan dana anda, bersama-sama dengan prosedur pengesahan.

Selepas itu, terdapat prosedur khas apabila anda mengeluarkan ke kad bank.

Anda hanya boleh mengeluarkan ke kad bank anda jumlah amaun yang didepositkan daripada kad bank anda dalam tempoh 90 hari yang lalu.

Kami menghantar wang kepada anda dalam masa 3 hari yang sama, tetapi bank anda memerlukan sedikit masa lagi untuk menyelesaikan transaksi (untuk lebih tepat lagi, pembatalan pembayaran anda kepada kami).

Sebagai alternatif, anda mempunyai pilihan untuk mengeluarkan semua keuntungan terakru dengan lancar ke e-dompet tanpa menghadapi sebarang kekangan dan menerima wang anda dalam masa 24 jam selepas kami melengkapkan permintaan pengeluaran anda. Ini adalah cara terpantas untuk mendapatkan wang anda.


Pengeluaran minimum pada Exnova

Apabila memulakan pengeluaran dana daripada akaun pembrokeran anda, adalah penting untuk mempertimbangkan ambang pengeluaran minimum. Broker tertentu mempunyai sekatan yang menghalang pedagang daripada mengeluarkan jumlah di bawah minimum yang ditetapkan ini.

Keperluan pengeluaran minimum dipengaruhi bukan sahaja oleh peraturan platform dagangan Exnova, tetapi juga oleh kaedah pembayaran yang dipilih. Secara amnya, tanda aras pengeluaran minimum bermula pada $2. Peniaga mempunyai fleksibiliti untuk menggunakan dompet elektronik, bank dan kad untuk memproses pengeluaran untuk jumlah bermula dari $2.


Pengeluaran maksimum pada Exnova

Pengeluaran Exnova tidak mempunyai had maksimum. Jadi, peniaga boleh menikmati pengeluaran seberapa banyak dana yang mereka ada dalam akaun dagangan mereka.

Perdagangan

Apakah masa terbaik untuk berdagang untuk berdagang?

Masa terbaik untuk berdagang bergantung pada strategi dagangan anda dan faktor lain. Kami mencadangkan agar anda memberi perhatian kepada jadual pasaran kerana pertindihan sesi dagangan Amerika dan Eropah menjadikan harga lebih dinamik dalam pasangan mata wang seperti EUR/USD. Anda juga harus memerhatikan berita pasaran yang boleh menjejaskan pergerakan aset pilihan anda. Peniaga yang tidak berpengalaman yang tidak mengikuti berita dan tidak memahami mengapa harga turun naik adalah lebih baik tidak berdagang apabila harga sangat dinamik.


Apakah jumlah pelaburan minimum untuk membuka perdagangan?

Jumlah pelaburan minimum untuk membuka dagangan di Exnova ialah $1.

Apakah keuntungan selepas jualan dan keuntungan yang dijangkakan?

"Jumlah Pelaburan" menunjukkan jumlah yang anda laburkan dalam perdagangan.

"Keuntungan Jangkaan" menunjukkan kemungkinan hasil perdagangan jika carta kekal pada tahap semasa pada masa perdagangan tamat tempoh.

Keuntungan selepas Jualan: Jika ia berwarna merah, ia menunjukkan berapa banyak pelaburan anda yang anda akan rugi selepas perdagangan tamat tempoh. Jika ia berwarna hijau, ia menunjukkan berapa banyak keuntungan yang anda akan perolehi selepas jualan.

Angka Jangkaan Keuntungan dan Keuntungan selepas Jualan adalah dinamik. Ia berbeza-beza bergantung pada beberapa faktor, termasuk keadaan pasaran semasa, kedekatan masa tamat tempoh dan harga semasa aset.

Ramai peniaga menjual apabila mereka tidak pasti sama ada perdagangan itu akan membuat mereka untung. Sistem jualan memberi anda peluang untuk meminimumkan kerugian anda.


Bagaimanakah pengganda berfungsi?

Dalam perdagangan CFD, anda boleh menggunakan pengganda yang boleh membantu anda mengawal kedudukan yang melebihi jumlah wang yang dilaburkan di dalamnya. Oleh itu, potensi pulangan (serta risiko) akan ditingkatkan. Dengan melabur $100, seorang peniaga boleh memperoleh pulangan yang setanding dengan pelaburan sebanyak $1,000. Walau bagaimanapun, ingat bahawa perkara yang sama berlaku untuk potensi kerugian kerana ia juga akan meningkat beberapa kali.


Bagaimana untuk menggunakan tetapan Auto Close?

Pedagang menggunakan pesanan Henti Kerugian untuk mengehadkan kerugian untuk kedudukan terbuka tertentu. Take Profit berfungsi dengan cara yang sama, membolehkan pedagang mengunci keuntungan apabila tahap harga tertentu dicapai. Anda boleh menetapkan parameter sebagai peratusan, jumlah wang atau harga aset.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!