Mengapa Akaun Saya telah Disekat di Olymp Trade? Bagaimana untuk mengelakkannya

Mengapa Akaun Saya telah Disekat di Olymp Trade? Bagaimana untuk mengelakkannya
Mereka tidak pernah menyekat akaun kerana pengguna berjaya berdagang di platform dan mendapat keuntungan. Pelanggan mesti mengambil tindakan tertentu yang melanggar syarat kontraknya dengan broker.

Berikut ialah artikel Soalan Lazim baharu kami tentang sebab paling biasa untuk memutuskan hubungan perniagaan antara Olymp Trade dan pedagang. Anda juga akan menemui cadangan tentang cara memulihkan akaun anda pada platform.

Titik permulaan dan dokumen manakah yang boleh digunakan untuk berdagang di Olymp Trade?

Kemasukan data peribadi tidak diperlukan untuk proses pendaftaran yang dipermudahkan tetapi pengguna mesti mengesahkan dua fakta undang-undang penting semasa membuat akaun baharu:
  • Pertama, klien melaporkan bahawa dia sudah dewasa.
  • Kedua, dia menerima terma dan syarat syarikat.
Anda boleh mendapatkan senarai lengkap dokumen tersebut di halaman ini.
Mengapa Akaun Saya telah Disekat di Olymp Trade? Bagaimana untuk mengelakkannya

Sebab1: umur

Peraturan dengan jelas menyatakan bahawa hanya orang yang berumur lebih dari 18 tahun boleh bekerja. Sudah tentu, semua orang mahukan wang, tetapi dalam kes ini, anda lebih suka kehilangan deposit anda kerana menyekat daripada memperoleh sesuatu. Semasa mendaftar, anda bersetuju bahawa anda telah membaca semua syarat. Klausa bahawa orang di bawah 18 tahun dilarang bekerja di bursa saham berdiri sendiri di sini, untuk kejelasan. Apabila cuba mengeluarkan wang, syarikat akan meminta salinan pasport anda, dari mana ia akan mengetahui berapa umur anda.

Sebab 2: Berbilang Akaun

Adalah penting untuk memahami bahawa seseorang hanya boleh mempunyai satu akaun dagangan.

Jika anda perlu mendaftar akaun dalam mata wang lain, mula-mula sekat akaun semasa anda dengan bantuan pasukan sokongan kami dan kemudian buat yang baharu.

Sebab 3: penggunaan kelemahan teknikal

Penggunaan sebarang kelemahan teknikal, sambungan tidak rasmi, pemalam atau sistem perdagangan automatik (bot dagangan) juga boleh mengakibatkan penyekatan akaun.

Peraturan ini diperkenalkan sebagai langkah pencegahan, kerana tindakan sedemikian sering mengakibatkan kehilangan dana peniaga. Kami mengesyorkan agar anda menggunakan alat analisis yang tersedia di platform dan tidak menggunakan pelbagai skim dan helah.


Sebab 4: membiayai akaun menggunakan kad/e-dompet orang lain/cara pembayaran lain

Anda hanya boleh menggunakan cara pembayaran milik anda secara peribadi untuk menambah nilai akaun dagangan anda. Tidak dibenarkan menggunakan kad bank (dompet elektronik) pasangan, saudara mara atau rakan anda.

Sekiranya keperluan untuk mengenal pasti pemegang kad atau pemilik dompet elektronik perlu timbul, pelanggan mesti memberikan bukti bahawa dia adalah pemilik instrumen pembayaran. Jika dia gagal melakukannya, akaun itu akan disekat.


Sebab 5: percubaan untuk menyelesaikan alasan yang disebutkan di atas

Menyediakan dokumen palsu semasa mengesahkan akaun anda, serta penggunaan perisian untuk mengatasi sekatan, juga boleh mengakibatkan penyekatan akaun.

Sebab 6: seseorang cuba menggodam akaun anda

Mengapa Akaun Saya telah Disekat di Olymp Trade? Bagaimana untuk mengelakkannya
Perkhidmatan keselamatan kami boleh menyekat akaun anda supaya tiada penjenayah boleh mengaksesnya. Terdapat banyak teknik penggodaman, tetapi kekerasan adalah pilihan yang paling biasa.

Jika akaun anda telah dibekukan atas sebab ini, ia boleh dibuka kunci selepas jabatan KYC mengenal pasti pelanggan.


Sebab 7: berdagang dari negara tempat Olymp Trade tidak beroperasi

Undang-undang sesetengah negara tidak membenarkan syarikat itu beroperasi di wilayah mereka.

Senarai negara ini termasuk: Gibraltar, Isle of Man, Guernsey, Jersey, Australia, Kanada, Amerika Syarikat, Jepun, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finland, Perancis, Jerman, Greece, Hungary, Ireland, Iceland, Itali, Israel, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Belanda, Norway, New Zealand, Poland, Portugal, Romania, Rusia, Slovakia, Slovenia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom.

Sebarang aktiviti dalam akaun anda di negara ini boleh menyebabkan penyekatan.


Mitos: menyekat kerana keuntungan yang besar

Mendapat keuntungan besar tidak boleh membawa kepada penyekatan akaun. Olymp Trade berminat dengan kedua-dua tahap tinggi aktiviti pelanggannya dan kejayaan mereka, yang kerap disahkan oleh siaran yang diterbitkan dalam komuniti pedagang syarikat.

Kami mengingatkan anda bahawa Olymp Trade telah menjadi ahli kategori A Suruhanjaya Kewangan Antarabangsa (FinaCom) sejak 2016. Matlamat utama organisasi ini adalah untuk membantu melindungi hak pedagang.
Mengapa Akaun Saya telah Disekat di Olymp Trade? Bagaimana untuk mengelakkannya


Apa yang perlu saya perhatikan?

Selepas menyekat akaun, Olymp Trade sentiasa menghantar e-mel maklumat ke alamat berdaftar. Pemberitahuan sedemikian dihantar hanya dari e-mel perniagaan rasmi syarikat.

Jika anda telah menerima mesej menyekat daripada alamat yang mencurigakan atau melalui utusan, jangan klik mana-mana pautan dalam mesej tersebut. Lawati tapak web Olymp Trade dan semak status akaun anda. Anda mungkin telah diserang oleh penipu.

Sekiranya timbul sebarang syak wasangka, hubungi pasukan sokongan Olymp Trade. Pakar jabatan ini mempunyai maklumat terkini tentang status akaun anda.


Apakah yang perlu saya lakukan jika akaun saya telah disekat?

Kami mengesyorkan agar anda menghubungi perkhidmatan sokongan teknikal untuk mengetahui sebabnya. Menurut statistik, majoriti pelanggan yang akaunnya telah disekat, perlu melalui beberapa prosedur rasmi untuk memulihkannya. Prosedur ini termasuk pengesahan atau perbualan telefon dengan pekerja Olymp Trade.

Jika anda rasa akaun anda telah disekat secara tidak sengaja, sila hubungi pasukan sokongan kami .


Ringkasan

Broker Olymp Trade tidak pernah menutup akses kepada akaun begitu sahaja, sentiasa ada sebab yang baik untuk ini. Mungkin dari sudut pandangan anda, ia tidak penting dan tidak boleh membawa kepada keputusan radikal sedemikian, tetapi syarikat pasti mempunyai sebab untuk ini. Adalah disyorkan agar anda mengkaji dengan teliti semua ciri perjanjian dan dalam proses kerja dan mematuhi keperluan syarikat dan pihak berkuasa kawal selia negara anda.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!