Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di IQcent

Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di IQcent

Terdapat banyak corak candlestick yang dapat dikenali oleh peniaga. Mereka mengulangi masa mereka dan ini adalah asas yang baik untuk meramalkan pergerakan harga masa depan. Dengan bantuan corak, adalah mungkin untuk mencari jalan masuk terbaik untuk perdagangan anda. Dalam artikel ini, saya ingin membiasakan anda dengan corak Hikkake.

Gambaran keseluruhan corak Hikkake

Corak Hikkake dalam bahasa Jepun bermaksud "menangkap, memancing, menjerat". Ia direka oleh Daniel L. Chesler, CMT. Penyebutan pertama berasal dari tahun 2003.

Terdapat beberapa lilin yang membentuk corak Hikkake. Mereka tumbuh dalam pelbagai arah. Dan mereka akan memberitahu anda mengenai perjalanan harga sebentar lagi.

Kita boleh menamakan corak Hikkake sebagai yang bullish atau bearish. Itu akan bergantung pada arah lilin mengikut corak. Lebih kerap anda akan melihat kenaikan harga.

Paling sesuai untuk mencari corak pada carta jenis candlestick. Walaupun begitu, anda seharusnya dapat mencarinya dengan carta palang juga. Apabila corak dikembangkan sepenuhnya, anda dapat menjangkakan harganya akan mengikuti jalan yang ditunjukkan oleh lilin terakhir dalam corak Hikkake.

Mari kita lihat dengan lebih dekat lilin dalam corak Hikkake. Dua lilin pertama dikenali sebagai corak Harami atau hari dalam (A). Yang pertama menyelimuti yang kedua. B adalah lilin yang menutupnya terletak lebih tinggi daripada tinggi atau lebih rendah daripada rendah lilin sebelumnya. Lilin seterusnya akan berada di bawah atau di atas kandil sebelumnya (C). Penutupan lilin terakhir (D) terletak di bawah rendah lilin kedua atau di atas tinggi.

Ini adalah gambaran umum mengenai lilin dalam corak Hikkake. Sekarang, mari kita lihat bagaimana corak bearish berbeza dari yang bullish.

Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di IQcent
Corak Hikkake - isyarat untuk dijual

Gambar di atas menunjukkan corak Hikkake yang menurun. Pertama, ada hari-hari. Lilin kedua direndam dalam yang pertama. Penutupan lilin seterusnya terletak lebih tinggi daripada tinggi lilin A. Lilin berikut berkembang lebih tinggi daripada lilin rendah B. Penutupan lilin terakhir berada di bawah rendah lilin A. Ini menunjukkan, bahawa harga akan turun dan anda harus melakukan transaksi jual.

Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di IQcent
Corak Hikkake - isyarat untuk dibeli

Keadaan dalam gambar di atas kelihatan sangat bertentangan. Lilin pertama menyelimuti lilin yang ditandai sebagai A. Penutupan lilin berikutnya lebih rendah daripada lilin rendah A. Lilin berikut kelihatan lebih rendah daripada lilin yang tinggi. Penutupan lilin terakhir berada di atas tinggi lilin kedua dalam corak. Ini memberikan maklumat mengenai arah kenaikan harga dan pada masa yang sama, menghasilkan isyarat untuk memasuki perdagangan beli.

Cara berniaga menggunakan corak Hikkake di IQcent

Membuka posisi jual dengan corak Hikkake

Saya akan menggunakan contoh carta EURUSD. Semasa aliran menaik, corak Hikkake menurun telah berkembang. Anda pasti dapat mengenali keempat-empat lilin khas coraknya. Lilin terakhir dalam corak memberitahu bahawa harga akan berubah arah dan bergerak ke bawah. Itulah sebabnya anda harus memasuki perdagangan jual.

Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di IQcent
Corak Hikkake - isyarat untuk penurunan harga

Membuka perdagangan beli dengan corak Hikkake

Anda harus memasuki perdagangan beli apabila anda melihat corak Hikkake yang menaik. Situasi seperti ini ditunjukkan dalam carta USDJPY di bawah. Beberapa lilin pertama menunjukkan penurunan harga yang singkat. Tetapi kemudian ada pelarian dan corak Hikkake segera selesai. Candlestick terakhir telah mengesahkan bahawa harganya akan meningkat. Masukkan perdagangan beli sekarang.

Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di IQcent
Corak Hikkake - isyarat untuk kenaikan harga

Ringkasan

Ini adalah kemahiran yang sangat berguna untuk dapat mengenali corak yang berbeza pada carta harga. Corak Hikkake membantu anda mengenal pasti arah harga yang akan datang.

Saya cadangkan menggunakan jangka masa 5 minit atau lebih lama. Perkara dengan carta 1 minit adalah bahawa ia sukar dibaca, terutama pada awalnya, dan mungkin menghasilkan beberapa isyarat palsu.

Ingat mengenai akaun amalan IQcent. Ini adalah tempat yang tepat untuk mencuba perdagangan dengan corak Hikkake untuk diri anda sendiri. Berhati-hatilah ketika memasuki akaun sebenar, kerana walaupun corak Hikkake adalah alat yang sangat berguna ketika berdagang, ia tidak menjamin keuntungan anda. Bersedia untuk menghadapi kerugian selalu.

Akhir sekali, saya ingin mendorong anda untuk memberitahu kami pendapat anda mengenai corak Hikkake yang menurun dan menaik. Bahagian komen di bawah direka khas untuk itu.

Thank you for rating.
Sumber: IQcent Wiki - iqcentwiki.com | Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di IQcent - https://iqcentwiki.com/apabila-corak-harami-gagal-ketahui-corak-hikkake-di-pocket-option-100223
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!